donderdag 4 februari 2021

Top 5 best gelezen blogposts

Op de kop af tien jaar geleden zag dit blog het levenslicht. In het begin schreven we vooral om ons enthousiasme te delen over (zuidwest) Hongarije en het vakantiehuisje dat we daar kochten. Daarna namen we lezers mee naar onze vakanties en ervaringen rond het opknappen van het huis. Dat we er negen jaar later al zouden wonen konden we toen niet vermoeden. Nu we hier definitief leven, veranderen ook de onderwerpen. 

 

Natuurlijk gaat het nog steeds over dit mooie land waar we onze droom leven. Maar ook komen er onderwerpen aan bod die we pas ervaren nu we geëmigreerd zijn. Zoals hoe het leven in een lemen huis eigenlijk bevalt. Of hoe je een moestuin aanlegt. Maar ook hoe het komt dat we het roer nogal radicaal omgooiden om al op relatief jonge leeftijd als echte levenskunstenaars een HOT leven (Happy, Opportunity- and Timerich) in Hongarije te leiden. Gelukkig, kans- én tijdrijk.

 

Dit is de All time top 5 van best gelezen artikelen

 

1. Puur ... Toeval?

Best een verrassende nummer 1 vinden we. Puur toeval eigenlijk... Vooral omdat dit artikel nu pas een half (!) jaar oud is en daarmee ook de grootste stijger van allemaal. Misschien prikkelt de mysterieuze titel de nieuwgierigheid van de lezer? Of komt het omdat het een heel persoonlijk relaas is over een nieuw leven in een vreemd land. Maar wat was nou dat toeval dan? [dit is een clickbait] 😉

 

2. Wonen in een lemen huis

Dit artikel uit januari 2020 heeft een mooie tweede plaats verdiend. Waarom scoort deze post zo goed? Nou, ik denk omdat jullie wel eens willen weten hoe het is om in een lemen hut te wonen denk ik! Blijkbaar spreekt het 'back to basic' principe dat het wonen in een lemen huis oproept velen aan. Het is natuurlijk  toch dé tegenhanger van een betonnen Vinexwoning en twee-onder-een-kapper die we in Nederland zo gewoon zijn. 

 

3. De binnenhuisarchitect 

Ëén van de eerste blogposts. Uit 2011. Hierin beschrijft Rob zijn vaardigheden als heuse binnenhuisarchitect. Hij ontwierp met behulp van een gratis softwareprogramma een waarheid getrouwe indeling van de Vlinderboerderij. Inmiddels is de software allang niet meer gratis (zo werkt marketing anno nu blijkbaar), maar de plattegrond gebruiken we nu op verhuursites en blijft voor ons dus altijd van waarde. Waarom deze zo hoog scoort vraag je? Daar lopen de meningen over uiteen. Maar ik denk dat er heel veel binnenhuisarchitecten (in spé) zijn die online naar inspiratie zoeken of zo. Het is verder een oude post die alle tijd heeft gehad voor diverse leesmomentjes.

 

4. Carnaval Hungarian Style

Nóg zo'n Golden Oldie. Met zo een titel kan het natuurlijk niet stuk. Carnaval in Hongarije, dat zal me wat zijn zeg. Verkleed als Paprika een optocht bekijken van paardenkarren zeker? Nou nee. In april 2011 vierden we een krokusvakantie in Hongarije (of carnavalsvakantie in het zuiden des lands) en we maakten het Busojaras feest in Mohacs mee. Een echte belevenis dat niet voor niets een Cultureel Unesco evenement is. Maar wacht even... in het artikel wordt hier maar met één zin over gerept. Dus waarom wordt deze eigenlijk zo goed bekeken? Alleen vanwege die foto van die man in een Geitenpak...? Okay. Snel door naar nummer 5.

 

5. Het leven is te kort om op kantoor te zitten... 

'Last' in dit overzicht maar zeker 'not least'. Want dit artikel met pakkende titel uit augustus 2019 blijft gestaag stijgen qua aantallen lezers. Het beschrijft het verhaal van een gelijkgestemde ziel die net als ons haar kantoorbaan aan de wilgen hing om zich te storten in een onzeker maar ó zo spannend emigratie avontuur. En in het artikel wordt verder een tipje van de sluier gelicht over iets als geoarbitrage.

Veel leesplezier.

 ® Het Zoete Hongaarse Leven


EuroClix, Wil jij net als ons ook met simpel thuiswerk bijverdienen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten