maandag 25 april 2011

Carnaval Hungarian Style...

[maart 2011] Dit jaar geen carnaval in Limburg, maar in Hongarije!
Voor een kleine week 'piepen' we er even tussen uit. Doel van de trip; afspraken maken met een aannemer die ons is aanbevolen door een inmiddels bevriende relatie van ons uit Bóly (spreek uit als Booj). We gaan deze zomer de buitenkant van Tanya Pillangó onder handen nemen: de muren moeten opnieuw worden gepleisterd en gladgestreken. En het wijnkeldertje wordt weer in oude glorie hersteld. De afspraak voor bezichtiging wordt gemaakt en bijna op de afgesproken tijd arriveren inderdaad de aannemer met zoon in de auto van onze bevriende contactpersoon. Een paar rondjes rond het huis, een beetje gemompel en wat gewrijf over het hoofd. Hier wordt onmiskenbaar druk ge-hoofdrekent aan een offerte ;-). We spreken af dat we in april de offerte doorspreken om in augustus te beginnen met de werkzaamheden. Als de prijs marktconform is uiteraard... Wordt vervolgd dus.

Maar ook deze keer natuurlijk weer aandacht voor lokale cultuur en ... Het carnavalsfeest in Mohács (Busójárás) bijvoorbeeld ;-).

Verder nog wat plantjes er bij poten in de tuin want het blijkt dat de gemeente dit keer serieus werk heeft gemaakt van het snoeien van de struiken en bomen rondom onze Tanya... Het lijkt wel of er een ontbossingsproject heeft plaatsgevonden! Gelukkig vliegt alles hier de grond uit dus het groeit in no-time weer dicht, maar het is wel effe schrikken voor ons.

Dit geeft wel de kans om een paar 'favoriete' struiken terug te planten. Zo wordt de tuin een paar vlinderstruiken, een sering, en rode kornoeljes rijker! In april planten we dan ook nog een haag van Hibiscus (Chinese roos) rondom het nieuwe terras (want die zijn nog niet te krijgen bij het tuincentrum). Ja, 't gaat met recht een echte Pillangó (=vlinder)tuin worden zo ;-)
Verder binnen nog wat 'geprutst', zoals een fleurige deurversiering in de keuken. En ook nemen we eindelijk eens de tijd om maar liefst de trilogie van 'Millenium' te kijken (van mijn lieve collega te leen gekregen). Een ouderwets goeie film is dat! Met het warme kacheltje de ideale manier om de nog koude maartse avonden door te komen.

"Time flies when you're having fun", maar gelukkig komen we snel weer terug! Eind april alweer en dan samen met Hilda's Moeder (die ook Hilda heet) en.... Angelique natuurlijk!!! Die kan beter een seizoenskaart nemen bij Wizzair ;-). We vinden al dat enthousiasme hartstikke leuk!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten