zondag 10 april 2011

De eerste 'indian summer' in Hongarije

[oktober 2010] In mijn vorige blog vermeldde ik nog dat we Maurice en Angelique nog wel vaker terug zouden zien in Pillango Tanya. Nou dat klopte, en heel snel ook! We schrijven twee maanden later en ze hebben alweer zin in een klus - bijkom - vakantie in Hongarije. Uiteraard zijn we verheugd over zoveel enthousiasme! Voor de prijs hoeven ze het in ieder geval niet te laten, we vliegen deze keer voor circa 50 euro pp vanaf Weeze Airport.

Nadat we de huurauto hebben opgehaald eten we eerst iets bij het naastgelegen Mc Donalds restaurant voor we de trip naar het zuiden beginnen. Deze keer rijden we direct door zonder een tussenstop in Boedapest, want de avond valt al. Vol goeie moed rijden we weg om abrupt de verkeerde snelweg op te rijden. Nadat we een half uur lang alleen maar plaatsnamen tegenkomen die ons niet zo bekend voorkomen stoppen we toch maar eens bij een tankstation. Het blijkt dat we niet op de M6 richting Pecs rijden, maar op de M5 richting Kecskemet. En dat is aan de verkeerde kant van de Donau voor ons. En aangezien er in Hongarije niet zo gek veel bruggen over de Donau zijn... Gelukkig wijst de vriendelijke tankstationbaas ons weer in de juiste richting en we verliezen niet zoveel tijd als we dachten. Het is inmiddels wel pikdonker geworden en dit stuk van de weg hebben we nog nooit eerder gereden dus het wordt een inspannende reis deze keer. We bellen voor de zekerheid het pension (pension Fogado) op waar we de 1e nacht doorbrengen dat we iets later komen. Dat is gelukkig geen probleem.

De reis verloopt verder voorspoedig en rond half elf komen we aan bij het pension. Moe maar voldaan kruipen we snel in bed en het moment dat ik het kussen raak ben ik in dromenland.
Nieuw terras en keermuur
De volgende ochtend wacht de familie Witzl van het pension ons al op met een ouderwets lekker ontbijtbuffet. Ook de Witzls herkennen ons en we raken al gauw in gesprek. De heer Witzl is een Zwaab en spreekt daarom perfect Duits, dus dat maakt de communicatie een stuk makkelijker! En ja, natuurlijk kent hij Angelique en Maurice ook nog want die hebben immers een aantal maanden geleden ook bij hem gelogeerd! Omdat onze Tanya toen nog binnen verbouwd werd. Een leuk weerzien met deze sympathieke mensen en het voelt al een beetje als thuiskomen zo.

Na het stevige ontbijt doen we inkopen in het dorp Bóly om daarna naar de tanya te rijden in Kisbudmer. Deze keer staat ook weer een klus op het programma; het terras. De volgende ochtend wordt een paar m3 scherp zand gelost met een hoop zakken cement. Gelukkig hebben we weer hulp gevraagd van Roelof en Bógie. De werkzaamheden vlotten ook deze keer snel, er wordt weer hard gewerkt en hard gelachen en na 2 dagen heeft Tanya Pillango er een ruim verhoogd terras bij van zo'n 22 m2! Een paar dagen moet het uitharden, dat wel.
Heerlijk thermaalbad Siklós

Verder hebben we binnen nog een paar kleinere klusjes gedaan maar voor de rest toch vooral; GENIETEN! We gaan samen met Gert Jan en Silvia naar de zondagmarkt in Pecs, natuurlijk weer naar het thermaalbad in Siklos, de (vleermuis)grotten van Abaliget in het Mecsekgebergte, Orfü en naar het centrum van Mohacs. We eten weer lekkere pizza's uit Borjad, gaan heerlijk eten bij Galeria en voordat we het weten ... is de week al weer voorbij.

De tijd vliegt en dat is nu niet zo leuk. Vooral omdat we weten dat we een hele tijd niet meer kunnen afreizen naar ons geliefde 2e vaderland; De verlof dagen zijn namelijk netjes opgemaakt en er moet weer gewerkt worden in het 1e vaderland! Dus rest ons niets anders dan de Tanya winterklaar achter te laten, gas, water en elektriciteit af te sluiten en de terugreis te aanvaarden. Bye Bye and see you again in spring!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten