zondag 20 maart 2011

Werkzaamheden aan onze tanya

wapen van Kisbudmer
[augustus 2010] In Nederland zijn we volop bezig met het zoeken naar een goede aannemer. Uiteindelijk vinden we Roelof Bremmer, woonachtig in Kurd. Roelof is oorspronkelijk een Drent die nu alweer jaren in Hongarije woont. Samen met 3 hongaren (Jószef, Péter en Bógie) gaan ze aan de slag in onze tanya Pillangó.

Het zijn leuke mensen met een goed gevoel voor humor. Het is af en toe een dolle boel maar er wordt stevig doorgewerkt. Als eerste wordt de slaapkamer gestucd en geverfd. Daarna volgt de badkamer, alle oude tegels eruit en nieuwe er in, Bógie doet het helemaal in zijn eentje en is ijverig bezig. Joszef en Peter (vader en zoon) zijn bezig met nieuwe dakgoten en lambrizering. Tussen de werkzaamheden door komen ons neefje en nichtje Angelique & Maurice een week over om een handje te helpen.

Boedapest, parel aan de Donau
We halen ze 's morgens op van het vliegveld Ferihegy. Vandaag gaan we Boedapest verkennen. Voor ons is het ook de eerste keer dat we de binnenstad kunnen verkennen. We zijn er vooral vaak langs gereden, op weg naar het vliegveld of richting Pécs. Wat een mooie stad. We lopen over de kettingbrug en gaan met de kabelbaan naar het vissersbastion.

Wijnkelderdorp Villány
Daarna keren we terug naar het zuiden van Hongarije. Angelique en Maurice overnachten in Oporto Hotel in Villany, want in huis is het nog al stoffig van alle werkzaamheden. We gaan met z'n vieren nog even lekker op het terras zitten bij Oporto en bestellen een pilsje met wat hapjes. De ober brengt maar liefst een hele schaal kolbasz (worst) en kaas... Dat smaakt ons goed! De volgende dag ga ik ze weer ophalen bij Oporto om verder te klussen en ook om samen uitstapjes te maken.

Maurice geeft carport een kleurtje
Maurice en Rob helpen de werkers mee waar ze kunnen en ook de garage wordt door Maurice vakkundig in de lak gezet. Angelique en Hilda verzorgen de drank en het eten. Verder bezoeken we het prachtige Pécs, thermaalbaden in Harkany en Siklos, Móhacs en ook verschillende keren de pizzeria in Bórjad. Verder valt eetcafe Galeria in Böly en Fühlemühle Csarda restaurent in Villány zeer in de smaak.

Angelique en Maurice slapen al die tijd in Panzio Fogado in Bóly, de mensen hier zijn erg vriendelijk, het ontbijt goed verzorgd en dit pension is een stuk voordeliger dan het Oporto hotel. Een aanrader. Helaas aan al het klussen en vakantie vieren komt een einde en we moeten weer terug naar Nederland. Het is echter duidelijk dat Maurice en Angelique ook bevangen zijn met het 'Hongarije virus'. Die twee gaan we vaker terugzien hier ;-)

Voor meer informatie over vakantie in hongarije ga je naar startpagina hongarijevakantie

2 opmerkingen:

  1. Hi m sam parker i am a designer and now m working on blogs i m learn about the blogs when m searching blogs on Google then i found your blog its good for me because your blog is very good your blogs design is very good i like it its really help me to get an idea about how to design a blog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi there,

    Appreciate your complements.
    Good luck with your creative blogmaking ;-)

    BeantwoordenVerwijderen