maandag 19 april 2021

Vakantie in Coronatijd

 

Mecsek natuurgebied

Ondanks de corona beperkingen gaan we op reis in eigen land! Want dat kan gewoon. Regelmatig pikken we het vakantie gevoel mee bij de vakantie huisjes. Zo dichtbij en er toch even helemaal tussenuit voor een korte break.  

 

Dorpje Kisjákabfalvá

De weekendtas is al gepakt. De autorit van een uur geeft een vakantie sfeertje. Over slingerweggetjes rijden we en een groot gedeelte gaat door het Mecsek natuurgebied. 

Onderweg zien we motorrijders en mensen wandelen. Halott Pénz is op de radio. Het is nog altijd prachtig weer als we aankomen in dorp Kisjákabfalvá. De burgemeester komt langs met zijn paard en kar en begroet ons hartelijk. We zien de buurman op zijn Simson brommer en bewoners die druk bezig zijn in de voorjaar tuinen. 

Het dorp is de laatste jaren flink opgeknapt. De vele Zwaben boerderijen die het dorp rijk is zien er prachtig uit met hun ornamenten. Bijna allemaal zijn ze in hun mooie oude staat teruggebracht.

 

Thuis bij de Klompenboerderij


We voelen ons ook hier direct thuis. Al jaren vieren we iedere schoolvakantie hier en bij het Vlinderboerderijtje. Toen we nog in Nederland woonden. We weten dat de omgeving veel te bieden heeft. We openen alle ramen en deuren en lopen een rondje door het huis en de (achter)tuin. 

Nu eerst de auto aan de lader, dan koffie en daarna de weekendtas uit de auto.

We nemen de rust en vogelgeluiden op het zonneterras in ons op. We bespreken de klusjes en verdelen de taken. Gras maaien in de voortuin en bosmaaien in de achtertuin. Ook dit is vakantiegevoel. Lekker samen klussen. De voorjaarszon schijnt al warm, alles ziet er na het klussen weer snel piekfijn uit en dus nog meer (na)genieten. 

Het blijft aangenaam warm en we besluiten pannenkoeken te bakken buiten op het grootmoeders houtfornuisje. Nog even darten en tafelvoetbal in de spellen schuur en dan toch maar naar binnen want het wordt fris nu de zon onder gaat.

De vloerverwarming en de heater in de badkamer zorgen voor een aangenaam warme douche.

Bock wijn uit Villány

Met een glaasje uitstekende wijn uit Villány en borrelhapjes maken we bij de houtkachel een keuze uit de ruime hoeveelheid nieuwe dvd's die we onlangs van vrienden kregen. 

Niemand hoeft de BOB te zijn want we blijven hier vanavond slapen. Het vakantiegevoel zit er wel in. De elektrische onderdeken zorgt ervoor dat ook het bed al lekker is voorverwarmd als we later die avond onder de wol gaan.

We slapen uitstekend en worden 's morgens wakker van de winkelwagen die elke ochtend en avond door het dorp en langs het huis komt. Met het onmiskenbaar Pirates of the Carribean deuntje. Heel handig voor vers brood, beleg of avond eten. Of een lekker ijsje op een warme dag. 

 

Op weg naar de Vlinderboerderij

Na het ontbijt nemen we buiten op het terras een kopje koffie. De spullen gaan weer terug de auto in. In buurstadje Villány kopen we een vers brood voor thuis. Via een andere route gaan we nog even een kijkje nemen bij de Vlinderboerderij. Daar spreken we nog even de buurman die druk bezig is met onderhoud rondom ons huis. Hij verzorgt het grovere maai- en snoeiwerk voor en naast het boerderijtje. Goed dat we hem treffen want dan kunnen we hem meteen zijn halfjaarlijkse werkloon geven. 

Thuis wordt de tas uitgepakt en weer klaargelegd voor een volgend uitje. Dit gaan we vaker doen want het bevalt ons goed. Het nuttige met het aangename combineren. De ideale short break bestemming voor ons.

Over twee weken staat onze volgende trip weer gepland. 

Dan maken we de boerderijen gereed voor het komende verhuurseizoen dat (hopelijk) dit jaar weer vol van start kan gaan!

 

de Vlinderboerderij

BannerFans.com

3 opmerkingen: