donderdag 11 augustus 2011

De grote Verbouwing fase 2

[juli/aug 2011]
Eindelijk zijn we weer in onze Pillangó Tanya, het voelt helemaal als thuis komen! Bij het uitpakken van de bagage komt Sylvia net aanlopen met een van haar paarden. We spreken af om over een uurtje bij hun op het terras effe bij te kletsen met een verkoelend drankje.


Eventjes opfrissen en dan van nummer 54 naar nummer 6 wandelen. Het weer is lekker en wat voelt het allemaal ontspannen aan. Morgen is onze trouwdag en we nodigen Sylvia & Gertjan daarom uit voor een etentje bij Csarda Fülemüle (nachtegaal) in Villány. Hier is het heel druk i.v.m. een huwelijksfeest (in Hongarije duurt het feest maar liefst 3 hele dagen!) Het eten is voortreffelijk vinden ook Gertjan en Sylvia (hun eerste keer hier) en het is gezellig zo met z'n viertjes.
Vandaag donderdag 28 juli gaan de werkzaamheden van start. Aannemer heer Steier uit Bóly komt met 2 busjes en 5 vakmensen om 7.00u aangereden dus ze pakken meteen flink aan! Het is leuk om het allemaal te volgen vooral omdat het iedere dag als ze vertrekken weer mooier is geworden. De arbeiders zijn erg vriendelijk en beleefd, zoals we wel al gewend zijn van de hongaren.
Het resultaat na een week hard doorwerken mag er wezen, we hebben plotseling een heel nieuw huis gekregen. Enkele werkzaamheden zijn niet afgekomen. We spreken af met mijnheer Steier om in oktober de werkzaamheden af te maken. Ook willen we dan een tuinpad maken en het terrasje aan de voorzijde herstellen. Aannemer Steier noemt zijn prijs voor de nieuwe werkzaamheden en die vinden wij heel redelijk. Dat is dan afgesproken.

De tijd is weer omgevlogen we hebben naast al het opzichterswerk ;-) zelf ook verschillende klussen gedaan zoals de hal geverfd, de voordeur nieuw in de lak gezet, een oud Hongaars kastje een tweede leven gegeven en het plafond in de badkamer fris gewit. De hal is nu een mooie extra ruimte geworden waar je heerlijk kunt zitten en genieten van een goed boek en van de heerlijke wijnen die Zuid Hongarije te bieden heeft.
Drie avonden met Gertjan, Sylvia en familie van Sylvia
opgetrokken (etentje en wijntje drinken in Villány), naar de markt en stad in Pécs geweest en vooral veel in en rondom het huis gewerkt en genoten. We hebben nog een klein beetje vakantie want we rijden eerst naar Oostenrijk naar Obertraun waar we overnachten. De temperatuur is hier met 10 graden maar liefst 25 graden koeler dan gisteren in Kisbudmér, Brrr! Het Hotel Haus am See, ligt werkelijk prachtig tussen de bergen bij een mooi meer. Een sprookje.
Leuk om te weten is ook dat Hongarije liefhebberin keizerin Elizabeth (Sissi!) hier ook in de buurt is geweest (in Bad Ischl om precies te zijn) om met haar Franz Jozef van de mooie omgeving te genieten. Hilda heeft deze vakantie juist nog het boek over haar gelezen. We genieten nog na van een fijne en productieve vakantie met -geloof het of niet- een heerlijk glas ´Dunkel Weiss bier´. Morgen nog een paar uur Autobahn en de ´alltag´ kan weer beginnen. Don´t worry, be happy! We'll be back by october! Víszlát!

Voor meer informatie over vakantie in hongarijega je naar startpagina hongarijevakantie

1 opmerking:

  1. Toen ik de foto's van jullie huisje zag was ik erg verbaasd , het is de spitting image van een huisje waarvan ik gisteren eigenaar geworden ben Het staat in Bogdasa . Ben erg benieuwd hoe jullie het gedaan hebben .
    Karel Jongkind
    kareljongkind@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen