donderdag 11 augustus 2011

Op naar het warme Zuiden

[juli 2011] Deze zomer dus voor het eerst met de auto naar HU. We vertrekken rond 4.00u met een volgepakte auto in de vroege ochtend om zo een goede start op de duitse 'autobahn' te maken zonder files. Dat lukt heel aardig. Rond een uur of elf steken we de Oostenrijkse grens over.
Mooi grensstadje Sopron
Onze overnachtingsplaats is deze keer het pittoreske Noord-Hongaarse stadje Sopron (Duits = Öden), net over de grens met Oostenrijk. Rond een uur of twee 's middags arriveren we bij het 'Erhardt Panzio', een heel leuk pension pal langs het historische centrum van Sopron. Ondanks het matige weer (het miezert hier) zien we toch kans om even de fraaie historische binnenstad te verkennen.

Even opfrissen en dan aanschuiven voor het avondmaal in het Panzio. Hilda probeert hier voor het eerst in haar leven een varkensfilet van het typisch Hongaarse Mangalicavarken. Lekkerrr!!! Moe van het autorijden gaan we vroeg naar bed om de volgende dag uitgerust aan het ontbijtje te verschijnen. Om snel onze trip naar de tanya in Z-Hongarije voort te zetten. Dachten we want... Het blijkt dat op het (kleine) P-plaatsje voor het hotel een grote BMW zich noodgedwongen voor onze bolide heeft moeten parkeren waardoor de uitrit is geblokkeerd. Met tal van excuses wordt ons gevraagd om een paar minuutjes geduld door de symphatieke pensionhoudster terwijl ze de eigenaar probeert te achterhalen van de BMW... We besluiten om dan maar even in de tuin van het pension van het zonnetje te gaan genieten. Na een aantal minuten komt er inderdaad een nogal slaperig ogende Oostenrijker de trap af gedaald om zich naar de P-plaats te spoeden.

Highway M6
We bedanken de man voor zijn ongetwijfeld te vroege ochtendwandeling en gaan met een kleine vertraging alsnog op weg naar het zonnige zuiden van Hongarije. We rijden rond het Balatonmeer heen en via de snelweg M6 Boedapest - Pecs rijden we een aantal uren later Kisbudmér binnen.
Deze 'werkvakantie' gaan we besteden aan de buitenkant van de Tanya; de muren worden opnieuw gestuct, en er wordt een 'berging' aangebouwd achter het huisje als nieuwe overdekte toegang naar het wijnkeldertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten