vrijdag 9 augustus 2024

Bye Bye Klompenboerderijtje!

[Augustus 2024]

Na lang wikken en wegen verkochten we onlangs onze Klompenboerderij. De knusse boerderij heeft ons veel voldoening gegeven tijdens de vele vakanties die we er de laatste jaren in doorbrachten. Ook familie en gasten die het bezochten waren vol lof over hun vakanties hier, getuige de dikke 8 die het als review kreeg op onder andere Micazu. Maar waarom dan verkopen hoor ik je vragen?


Kilometervreters

We wonen op een afstand van dik een uur rijden van de vakantieboerderij. Op een gegeven moment breekt dat op. Klaarmaken voor komende gasten, huis poetsen na vertrek en dan weer gras maaien. Elke week ben je dan twee en een half uur aan het rijden. In het hoogseizoen soms ook meerdere malen per week. Echt kilometer vreten dus. In het begin nog best leuk, want het is een fraaie route door de heuvels van Baranya. Op den duur wordt dit echter een grote last, ook vanwege de vele zinloze tijd van al dat op en neer gereis.



Kill your Darling

Toch pinkte we een traantje weg toen we het huis gepoetst en wel achter lieten voor de nieuwe eigenaren. Mooie herinneringen komen terug van de afgelopen tien jaar waarin we het huis renoveerden en later ook openstelden voor gasten die er mooie vakanties doorbrachten. In 2018 brachten we hier zelf nog onze Sabbatical door van 4 maanden waarin het idee werd geboren om definitief te emigreren naar Hongarije. 



Nieuwe perspectieven

De nieuwe eigenaren komen uit Boedapest en willen het huis gaan gebruiken als een Getaway van alle drukte en stress van de Hongaarse hoofdstad. Ze hopen er lange wandelingen door de fraaie omgeving te gaan maken en te genieten van de rust en ruimte. Dat gaat ze vast lukken, daar zijn we van overtuigd want het is een heerlijk huisje en dito omgeving. Ook letterlijk vanwege de vele pittoreske wijnhuisjes in de buurt die verrukkelijke wijnen serveren!

Uiteraard zitten wij alweer vol nieuwe plannen en dromen die we graag willen realiseren. Maar daar over meer in de volgende Blogpost!



® Het Zoete Hongaarse Leven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten