donderdag 30 mei 2019

Een nieuw hoofdstuk

De verhuiswagen met de Reuverse inboedel is op het moment van schrijven al onderweg richting Zuid Hongarije. Na een korte nacht op een langzaam leeglopend opblaas matrasje in een leeg geruimd huis nemen we samen voor de allerlaatste keer afscheid van ons vertrouwde stekkie in Reuver. Dag huis, dag Reuver, we vonden het fijn hier al die jaren. Maar nu lonkt de horizon en wacht ons een nieuw avontuur!
Verrassing in Oostenrijk

Na enkele kilometers rijden is het ook bye bye Nederland want bij Roermond steken we de grens over naar Duitsland op weg naar ons overnachtingsadres in Oostenrijk. De reis verloopt vlot. In het leuke hotel is bij aankomst een groot verjaardagsfeest aan de gang. We nemen een douche en strekken onze benen met een wandeling langs het kabbelende riviertje dat door het dorpje loopt. Het zonnetje straalt. Op het buitenterras van het hotel genieten we van een drankje.

Een aardige muzikale meneer (die een broer van de jarige blijkt) komt een praatje maken en vraagt waar we vandaan komen en heen gaan. Enkele minuten later luisteren we naar zijn deuntjes "Tulpen uit Amsterdam" en "het kleine café aan de haven" die hij op zijn accordeon speciaal voor ons speelt. We genieten van deze leuke geste en ook van zijn Hongaarse zeer complexe deuntje als zugabe. Wat een bijzonder cadeautje zo op onze doorreis van Nederland naar Hongarije.
'Hollandse kamer met het Melkmeisje van Vermeer"
Een nieuw hoofdstuk is begonnen.....vanaf nu leven we in ons geliefde Hongarije!

We slapen de eerste twee nachten in vakantieboerderij 't Vlinderboerderijtje voor we naar onze nieuwe woning in Lengyel rijden. De aannemer staat vol spanning te wachten om het huis van binnen te laten zien waar hij en team de afgelopen maanden flink gewerkt hebben. We lopen ons nieuwe 'thuis' binnen en o, wat is de Hollandse kamer toch goed gelukt en de boog tussen de kamer echt een goed idee. De houtkachel maakt het gezellige plaatje helemaal af! We willen nog lang kijken maar daar stopt de verhuiswagen al en in korte tijd staat het hele huis vol met opgestapelde spullen uit ons oude huis.
Anna Fürdo park 
Tevreden over de verrichte arbeid keren we terug naar de Vlinderboerderij. De aannemer zal nog enkele weken nodig hebben om het huis verder klaar te maken om er te kunnen wonen en wij onze spullen een plaatsje kunnen geven.

De planning verloopt zoals verwacht en al gauw zijn we hier 'thuis'! De komende weken wordt er nog flink doorgewerkt. Het dak van de toekomstige buitenkeuken en gastenhuisje wordt gerestaureerd, de achtermuur van het huis opnieuw geputzt en ook wordt de veranda betegeld met tegeltjes die in de stal lagen en die we bij koop van het huis hebben overgenomen . Tussendoor genieten we van de mooie voorjaarsbloemen in de tuin en van het buitenleven en wandelen we graag door de mooie tuin van het Apponyi kasteeltje, en het Anna Fürdo park in het dorp. We maken met een mengelmoes van drie talen een praatje met de nieuwe buren en genieten van de moestuin groenten die we van hen krijgen aangeboden.  Het huis en de nieuwe omgeving bevalt ons uitstekend.
De Klompenboerderij; heerlijk vakantie vieren!

Tussen alle klussen door een paar korte verblijven in de Klompen- , en Vlinderboerderij. Noodzakelijk om daar voor de gasten alles keurig in orde te maken. Dit gaan we vanaf dat we hier wonen zelf verzorgen. We bedanken Andreas en Birgit hierbij voor alle goede zorgen bij de Vlinderboerderij als voormalige 'hausmeisters'!
De gastenklappers zijn weer aangevuld met leuke nieuwe adresjes. Weet dat de Klompenboerderij vanaf dit jaar (2019) geopend is (geschikt voor 4 personen) en ook een combinatie met de Vlinderboerderij is mogelijk tot maximaal 7 personen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten