zondag 24 november 2019

Top 5 van online bijverdiensten

Let's talk money. In deze blogpost had ik het er over dat we naast inkomen uit huur van vakantiewoningen ook online inkomsten uit diverse bronnen hebben om onze nieuwe leefstijl in Hongarije te bekostigen. Veel mensen zouden dit ook graag willen. In deze post ga ik daarom nader in op mijn persoonlijke Top 5 van online bijverdiensten en wat er bij komt kijken om op deze manier een min of meer passief inkomen te verwerven.

1. Affiliate inkomsten


Omdat ik het leuk vind om websites te maken (en bij te houden) kwam ik al gauw in aanraking met het fenomeen affiliate marketing. Affiliate marketing is een term die niet bij iedereen een belletje zal doen rinkelen. Daarom hier een korte uitleg over deze vorm van online marketing. Het houdt in dat je op je blog of website, bedrijven (adverteerders) toelaat om hun producten of diensten aan te bieden. Wanneer die diensten of producten overeen komen met het onderwerp van je website, bestaat de kans dat mensen die je website bezoeken ook geïnteresseerd zijn in dergelijke producten.

Wanneer bezoekers van je website dan een product of dienst kopen bij dat bedrijf via jouw website, krijg je een commissie. Vaak hoeven bezoekers niet eens direct het product aan te schaffen. Wanneer bijvoorbeeld een week later alsnog iets wordt gekocht via je website, zal het bedrijf zien dat jij verantwoordelijk bent voor die klant en krijg je alsnog je commissie.

Die commissie bestaat meestal uit een (gering) percentage van het aangekochte of een vast bedrag van enkele euro's. Niet een manier om snel rijk te worden dus (tenzij je de eigenaar bent van NU.nl) maar wel een leuke bijverdienste. Als je toch al tijd en moeite in een website hebt gestopt, kun je daar net zo goed een beetje geld mee verdienen. Al was het alleen maar om de hostingkosten te dekken, toch? En een website is 24 uur per dag 'open'.

Met deze blog meegeteld heb ik op dit moment 19 websites. De meeste hebben als thema vakantie vieren. Veel mensen houden hier van en dat is een voordeel. Zo zijn daar de websites van onze vakantiewoningen (Klompen- en Vlinderboerderij), een website over vakantie aan het Balatonmeer en Kroatië en een website over vakantiehuisruil. Daarnaast een aantal startpagina's over onderwerpen die me interesseren en die ik zelf vaak gebruik als snelkoppeling om zaken snel op te zoeken. 

Om aanspraak te kunnen maken op deze manier van online inkomsten moet je je aanmelden bij een affiliate platform. In Nederland zijn een aantal van zulke platformen. De grootste zijn Tradetracker en Daisycon. Daarnaast zijn ook Awin, Paypro en Tradedoubler grotere spelers op de online markt. Zodra je bent geaccepteerd als 'publisher' kun je de campagnes van aangesloten bedrijven promoten door link verwijzingen te plaatsen op je website. En zo een begin maken met passief inkomen!

2. Verdienen met het invullen van enquetes


Een meer laagdrempelige manier waarmee ik online geld verdien is door het invullen van enquetes en marktonderzoeken. Deze online marktonderzoek bureaus worden gefinancierd door verschillende bedrijven die data willen verzamelen om inzichten te krijgen in wat consumenten willen. Je krijgt dan betaald door het bedrijf wanneer je een enquête succesvol hebt ingevuld. Het invullen van een enquête duurt meestal tussen de 10 en 25 minuten. Het bedrag dat je krijgt voor het invullen van een enquête verschilt behoorlijk. Dat is onder andere afhankelijk van de gegevens die er over jou bekend zijn en afhankelijk van de site waar je de enquêtes invult. 
 
 
De grootste speler in deze branche in Nederland is Euroclix. Ik ben daar een tijdje deelnemer (zie ook de banner rechts op de pagina) en heb er al een aardig zakcentje verdiend. Het is een onderzoeksbureau dat werkt in opdracht voor verschillende grote (Nederlandse) bedrijven zoals Dell, Telegraaf, Marktplaats, ANWB. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België en kent al meer dan 50.000 leden. Bij deze site verdien je zogenaamde Clix, deze kun je inwisselen voor geld. Het leuke aan dit systeem is dat hoe meer Clix je hebt, hoe meer je voor je Clix ontvangt. Zo krijg je voor 1.000 Clix €10,00 (€0,01 per Clix), maar wanneer je bijvoorbeeld 10.000 Clix inwisselt ontvang je 50% meer per Clix (€0,015 per stuk). Voor deze site ligt de gemiddelde beloning voor het invullen van enquêtes tussen de 75 en 200 Clix (wat dat in geld betekent is afhankelijk van hoe lang je wacht met het verzilveren van je Clix). Wanneer je je aanmeld als deelnemer krijg je bovendien een welkomstbonus van 150 Clix. Een bijkomend voordeel is dat ook aankopen via Euroclix je Clix opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld met een reisje via Booking.com of bestelling bij HEMA ook geld (terug)verdienen!
 

 

3. Inkomsten door artikelen te schrijven 


Via de leuke blog van Lonneke Lodder werd ik getipt op deze mogelijkheid. Via InfoNu is het mogelijk om geld te verdienen door artikelen te schrijven over onderwerpen die jij interessant vindt!

Hoe? Heel eenvoudig. Je maakt net als mij een account aan op InfoNu. en begint met je eerste artikel.

Wanneer je een artikel hebt geschreven zorgt InfoNu er voor dat het artikel wordt geïndexeerd in Google en dat er bij het het artikel advertenties worden weergegeven. Wanneer bezoekers klikken op deze advertenties kun je hieraan (een beetje) geld verdienen. Het voordeel van het schrijven van artikelen bij InfoNu, is dat ze hoog aangeschreven staat bij de zoekmachine Google. Je artikel zal dus goed worden gevonden door potentiële bezoekers.


4. Foto's te gelde maken


Ik vind fotograferen wel aardig, maar mijn vrouw is pas écht een gepassioneerde fotografe. En ze heeft nog talent ook. Bovendien wonen we in een prachtige natuurrijke omgeving hier in zuidwest Hongarije. Dus waarom ook daar niet een beetje passief inkomen mee verdienen?  Op sites zoals iStockphoto en Shutterstock kun je foto's die je hebt gemaakt aanbieden. Klanten zoeken hier op bepaalde trefwoorden waarmee ze jouw foto kunnen vinden naast de foto's van vele anderen... Dus open een account en zorg voor professionele en scherpe foto's. Over het algemeen verdien je ook hier niet veel per verkoop, maar met een flink aantal foto's kun je maandelijks toch een klein zakcentje verdienen. Met name foto's met een duidelijk thema doen het daarbij goed, bijvoorbeeld kerst, fruit, natuur, koppels en eten etcetera.

5. Vertaalwerk 


Sinds kort heb ik me aangemeld bij Fairlingo. Dit platform brengt vertalers en opdrachtgevers bij elkaar voor vertaalklussen. Ik vind dit werk met name interessant tijdens de herfst en winterperiode. Er is dan weinig werk in de (moes)tuin te doen en vaak te koud of te nat voor buitenklussen aan de boerderij. Aanmelden gaat heel eenvoudig. Je geeft aan in welke talen je vertaalopdrachten uit wilt voeren en wat je niveau is (beginner, ervaren of pro). Voor de hogere niveaus moet je een vertaalcertificaat kunnen overleggen. Een voordeel is dat Fairlingo voor je op zoek gaat naar opdrachten en je (bij een match) een mail stuurt wanneer ze een opdracht voor je hebben. Je kunt die dan al dan niet accepteren. Een nadeel is dat je zelf niet actief op zoek kunt gaan naar potentiële opdrachtgevers. Bij vacaturesite Indeed kan dit wel en daarom heb ik ook daar een account aangemaakt als beschikbare vertaler.

Zo, nu weet je wat mijn persoonlijke top 5 van online inkomsten bronnen is. Rijk wordt ik er nog niet van, maar alle kleine beetjes helpen en ik hoef er niets voor te laten. It all adds up. Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar aanvullende hossel klussen. Heb jij ook een leuke online side hustle of verdien je misschien wel je volledige inkomen online? Ik ben benieuwd!
 
 ® Het Zoete Hongaarse Leven

1 opmerking: