vrijdag 11 december 2015

Eten in de woonkamer van PalKonyha

[oktober 2015] Over slingerende wegen door de bergen van de Mecsek rijden we van wijnhuis Hegyem naar huis, een rit met mooie vergezichten. Op de snelweg M6 nemen we de afslag Bóly en wanneer we dit dorp binnenrijden besluiten we bij het gezellige eetcafé Galéria een hapje te gaan eten. Daarna proeven we thuis in de Vlinderboerderij uiteraard een glas van de heerlijke Hegyem wijn die we meenamen en genieten zo nog een tijdje na van het bezoek aan Cisca en het leuke gesprek met haar op het terras onder het aangename herfstzonnetje.

De volgende dag zitten we al gauw op de fiets op weg naar Klumpa Tanya. Eens zien hoever de aannemer de laatste weken is gevorderd. Alle funderingen en tegelvloeren liggen er nu in en aan de achterkant is het huis voorzien van een nieuwe dakgoot. De aannemer en zijn zoon komen langs en we bespreken de komende werkzaamheden tot aan de kerstvakantie. Als het goed is zullen er dan weer een aantal klussen klaar zijn. De wateraansluiting en afvoerleidingen worden nog aangesloten en de badkamer betegeld. De heren geven elkaar een stevige hand ter afscheid en de dames krijgen een vriendelijke hoofdknik zoals gebruikelijk in Hongarije.
Verwennerij bij Bio restaurant Pal-Konyha
Vanavond treffen we onze Hongaarse en Duitse vrienden in het mooie dorp Palkónya bij de kerk. Naast de kerk is woonkamer restaurant Palkónyha gelegen. Een grappige woordspeling van de naam van het dorp en Konyha, wat keuken betekent. Dit gezellige bio-restaurant verrast ons en onze gasten met een gezellig interieur en zeker ook met de (h)eerlijke gerechten die bereidt zijn en uitgeserveerd worden door la Mama. Lekkere anti pasti, groente soep met ganzenlever ravioli, Ravioli met diverse bos paddestoelen en strudel gebakjes als dessert. Verrukkelijk. Bij het verlaten van Pal-kónyha. nemen we afscheid van onze vrienden en maken een vervolg afspraak voor de kerstvakantie. Zo rijden we achter elkaar aan het dorp Palkónya uit en gaat ieder zijns weegs.
Het bewijs; verse zwijnsporen!

De laatste dag voor vertrek alweer. We besluiten onze benen te strekken op het uitgezette wandelpad in Palkónya de heuvels in. Een mooie, stevige wandeling langs een mooi kapelletje en langs talrijke wijngaarden in de heuvels. Fotogeniek is het hier zeker! Terwijl we door een stuk bos lopen horen we enkele Wilde Zwijnen knorren. Hier is 'wildlife' nog dichtbij. Wat is er nou fijner om na zo'n lange wandeling naar het thermaalbad te gaan? Gertjan komt ook en we genieten van het warme thermaalwater en de Russische sauna. Na afloop eten we met z'n drieeën erwtensoep bij Gertjan. We babbelen nog even na en nemen afscheid.
Zondagnacht gaat de wekker vroeg af en we verlaten in het holst van de nacht het vlinderboerderijtje. Op weg naar het Ferenz Liszt Vliegveld in Boedapest. Nog voor de middag zijn we thuis na een vliegreis en korte autorit vanuit Eindhoven. We besluiten onze eerste online nieuwsbrief over het Vlinderboerderijtje te maken voor de gasten en geïnteresseerden. Op FB vinden we nog enkele leuke uitstap tips voor een volgend bezoek aan de omgeving van het Vlinderboerderijtje. Deze nemen we mee voor de volgende keer. We blijven ons verbazen wat er allemaal te ontdekken is en het verveelt ons dan ook niet om weer zo gauw als mogelijk terug te keren naar Baranya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten