dinsdag 10 november 2015

Zorgverzekering en Hongarije: wat moet je weten?

Vanaf half november kun je weer overstappen van zorgverzekering. Overstappen kan om verschillende redenen interessant zijn. Bijvoorbeeld omdat je ergens anders minder premie betaalt of een betere dekking kunt krijgen. Maar stel dat jij volgend jaar voor een langere periode naar Hongarije wilt gaan, waar moet je dan rekening mee houden als het om je zorgverzekering gaat? Independer legt voor een aantal situaties uit hoe het werkt.
Ziektekosten verzekerd in Hongarije

Ga je alleen een paar weken op vakantie naar Hongarije? 
Dan blijf je gewoon verzekerd via je Nederlandse zorgverzekering. Wanneer je in Hongarije spoedeisende hulp nodig hebt, vergoedt je zorgverzekering deze kosten tot aan het tarief dat in Nederland geldt. Als de kosten boven dat tarief uitkomen, betaal je dat deel zelf. Als je alles vergoed wilt krijgen, kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten.

Houd er wel rekening mee dat spoedeisende hulp in het buitenland onder het eigen risico valt. In 2016 stijgt dit eigen risico naar 385 euro.

Backpacken in Hongarije Ga je voor een paar maanden backpacken in Hongarije? 
Dan blijft je Nederlandse zorgverzekering gewoon gelden. Maar duurt deze reis langer dan een jaar? Dan vervalt je Nederlandse zorgverzekering. In dat geval moet je in Hongarije een zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering ook tijdens je studie!
Studeren in Hongarije 
Ook als je gaat studeren in Hongarije blijft je verzekerd via je Nederlandse zorgverzekering. Behalve als je ouder dan 30 bent of als je naast je studie ook gaat werken. Dan moet je je in Hongarije verzekeren.

Verhuizen naar Hongarije
Ben je van plan te verhuizen naar Hongarije en ga je daar ook aan het werk? Dan heb je geen recht meer op een Nederlandse zorgverzekering, maar moet je je in Hongarije verzekeren voor zorgkosten.

Wil je een zorgverzekering afsluiten?
De zorgexperts van Independer
Bezoek dan de website van Independer. Je kunt verschillende zorgverzekeringen vergelijken en de best passende verzekering meestal meteen afsluiten. Dat is vaak in tien minuten al geregeld.

Wil je graag persoonlijk advies over wat voor jou van toepassing is? Neem gerust contact op met Independer. Tientallen zorgexperts zijn zes dagen per week bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden over een zorgverzekering voor Hongarije. Je kunt Independer bellen op 035 – 626 55 44.
[partnerbijdrage van Independer]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten