vrijdag 12 september 2014

Het ware vakantiegevoel

[aug 2014] Bij Kis Kastély in Bóly hebben we een grill avond gereserveerd om de verjaardag van Rob te vieren. Iedereen is van de partij. Voor het eerst in deze vakantie zien we ook onze Hongaarse vriendin Mária met haar dochtertje Hanna. Helaas zien we Tom, haar man, deze vakantie niet. Tijdens het hoogseizoen is hij volop nodig in het hotel waar hij werkt in Tirol. In oktober zien we ze weer samen en waarschijnlijk dan ook hun 2e kindje. Hanna krijgt in oktober namelijk een broertje! We genieten samen met onze vrienden en hun kinderen op de binnenplaats waar het heerlijk toeven is. Een pracht plek voor grillen, terrasje nemen, biljarten/ tafeltennis en squash te spelen. Ernaast is door de gemeente een winkeltje geopend waar alleen maar lokale producten worden verkocht van producenten uit Boly en omringende dorpen. Leuk om een uniek souvenir te scoren. Een mooie aanwinst voor het dorp! Ook binnen is het smaakvol ingericht.
Grill bij Kis Kastély in Bóly

Heerlijk om 'thuis' te zijn maar op zijn tijd maken we ook een dagtrip zoals vandaag naar het 'bloemenstadje' Kaposvár en daarna naar Balatonlelle aan het Balatonmeer. Een mooie trip, vooral Kaposvar is de moeite waard. Een mooi barok stadje, waarvan het centrum inderdaad weelderig met bloemen is versierd. Na al die overdaad aan heerlijk eten en luieren is het weer de hoogste tijd voor een partijtje squash. Hoewel we nu nog beter spelen als de vorige keer winnen we weer niet! Weer een afspraak gemaakt! Onze vrienden kijken geamuseerd en zijn zoals de Hongaren zijn; een trots volk! Zo gaan we ieder onze weg want zij hebben familie verplichtingen en wij gaan deze keer 's middags warm eten zoals Hongaren dat ook doen.
Eten in een pittoreske omgeving bij Gáti Tanya

Bij Gáti tanya hebben ze een weelderige bloementuin, een volkscultuur museumpje en een paardenfarm. Maar ook een uitstekend restaurant. Na een poosje smullen we van de kookkunst op een knus binnenhofje. Zo gaan de dagen en nu zelfs weken voorbij zonder veel besef te hebben van tijd. Dit is het ware vakantiegevoel.

Zoals eerder afgesproken brengen we 's middags de auto naar Gábor voor een grote beurt. Gabor runt een autogarage dus dat is mooi meegenomen. We besluiten om deze regenachtige dag maar te gebruiken om de muur van de woonkamer opnieuw te verven. De verf halen we bij de Baumax in Pécs en een paar uur later is de hele woonkamer weer van een frisse verflaag voorzien.
"Gott schütze dieses Haus
und alle die da gehen ein und aus"

De volgende dag brengt Gábor de auto terug naar Pillangó tanya en verteld dat ie weer helemaal tip-top in orde is. We brengen Gabor meteen terug naar z'n garage want hij heeft het erg druk momenteel. Zondag vandaag en Szilvia en Hilda gaan naar de zondags markt en shoppen bij het winkelcentrum Arkád in Pécs. De heren (Gábor, Krisztofér en Rob) vertrekken naar Orfü voor de spectaculaire 'Mecsekrally' in de bergen. We hebben allemaal een bijzonder gezellige dag en we treffen elkaar daarna bij restaurant Racz tanya op het dakterras in natuurgebied de Mecsek. Een nieuw adres voor onze Hongaarse vrienden. Ze vinden het prachtig. Dan is het weekend helaas weer voorbij en zullen onze vrienden weer aan de slag moeten op hun werk: 'Munka, munka!' Maar wij hebben nog even vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten