vrijdag 29 augustus 2014

Party time in Hungary

[juli 2014] Heerlijk om nu lekker uit te rusten onder het paviljoen van Pillangó tanya na de autorit vanuit Nederland. Fijn om weer thuis te komen in het land van de Magyaren. De vijg, de vlinderstruik, de lavendel en de hibiscus zijn flink gegroeid en zien er gezond uit. Altijd benieuwd hoe alles er ook alweer uit ziet na een aantal weken afwezigheid. De volgende dag naar buiten en zonnestralen op pikken. We zetten ook meteen maar het zwembad op want we zijn een hele poos hier en het is heerlijk warm weer. 's Avonds eten we Hollandse pannenkoeken in de tuin. Omdat we het handig vinden om niet meteen naar de winkel te hoeven op de eerste dag hebben we die meegenomen uit Nederland. De 'Palacsinta's ' smaken prima.

Het Rosé marathon Feszitival in Villány trekt veel bezoekers
We fietsen vanavond naar Villány want daar is een Rosé Marathon Festival aan de gang. Uitstekende muziekbands en wijn proeven van de allerbeste wijnhuizen van Villány. We konden het slechter treffen. De volgende dagen brengen we vooral lezend, badderend, zonnend door met in de avond een fietstocht op de e-bike naar Villány of Bóly voor het diner. Daarna als het wat is afgekoeld spelen we dan een partijtje badminton in de tuin. Een heerlijk niks aan de hand vakantiesfeertje dus waar je snel aan kunt wennen. 's Avonds is het zeker een uur eerder donker als in Nederland omdat Hongarije tegen de uiterste oostgrens van onze tijdzone ligt. Dat heeft één groot voordeel; het koelt sneller af en dat slaapt zo lekker... Hongaren gaan vroeg naar bed en staan (meestal) vroeg op. Daarom is het rond 21.00u in de avond al erg rustig in de dorpen. Het klinkt vreemd en we proberen er tegen te vechten.... maar om half tien begint het eerste gaapje en een half uur later val je als het ware om, net als de Hongaren! Dan slapen we vaak ook nog eens de klok rond de komende dagen. Nee, Ont-stressen is hier niet moeilijk. Dan ben je daarna ook de hele dag lekker fit.
Squashers in actie

En dat komt goed uit want onze Hongaarse vrienden verwachten ons al in de ochtend voor een partijtje squash: Magyarország-Hollandía. Er is wel airco in het gloednieuwe gebouw Kis Kastély in Bóly maar voor ons is het toch nog warm en het partijtje squash winnen we dan ook niet. We geven niet op en maken meteen een nieuwe afspraak. De volgende dag gaan we op bezoek bij Gábor & Szilvia. Ze laten trots hun nieuwe hond 'Scooby Doo' zien, een (nu nog kleine) Duitse Dog. We praten lekker bij en diezelfde avond zijn we aanwezig op het Kantó Rock Fesztivál. Live coverbandjes die goed spelen.
Chillen op het Kantó Rock festival
Hier treffen we Herr Witzl; de (Zwabische) eigenaar van Panzió Fogadó waar we vroeger wel eens overnachtten en nog meer bekenden. Erg gezellig. Het is een groot feest hier! Morgen is Rob jarig tegelijk met onze Hongaarse vriendin Szilvia. Helaas is het regenachtig als we opstaan maar de temperatuur is aangenaam. Onder het paviljoen ontbijten we en Rob gaat aan de slag met een waar kunstwerk. Na de schilderkunst van Rob genieten we van de kersen-, en appeltaartjes die net uit de oven komen. Met een toefje slagroom erop natuurlijk. Binnen bij Pillangó tanya hangen slingers en ballonnen. Zo ijverig geweest dat we de buien in de ochtend amper gemerkt hebben onder het paviljoen, nu klaart het alweer op en even later is de hemel strakblauw. Zo gaat dat hier in zuid Hongarije!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten