zondag 4 augustus 2013

Met Waberer op vakantie

Waberers als gids op de weg naar Hongarije!
De eerste Hongaarse Waberer vrachtwagen met de grote zon als bedrijfslogo, komen we al snel na vertrek naar Hongarije tegen op de Duitse snelweg. Ik wordt altijd vrolijk als ik de Waberers zie. Een gevoel van verlangen naar het Vlinderboerderijtje, de zon en de vriendelijke mensen maakt zich meester bij het zien van deze zonnige trucks. Er volgen er beslist meer naarmate we verder richting Hongarije rijden.

Maar daar gaan we deze keer niet rechtstreeks naar toe. De vlinderboerderij of  'Pillango tanya' is namelijk verhuurd aan gasten. Zelf hebben wij nu ook vakantie en we nemen van de gelegenheid gebruik een kijkje te nemen in het Hongaars buurland Slowakije; We logeren een weekend in de Slowaakse hoofdstad Bratislava!

appartement B'slava
Het appartement dat we reserveerden via Wimdu ligt op loopafstand van het oude centrum en de beroemde burcht die uittoornt boven de stad.
De rit naar Bratislava verloopt gladjes. Het appartement is snel gevonden en we worden vriendelijk verwelkomd door de gastheer. Wij blijken de eerste huurders van dit appartement en het ziet en ruikt dan ook splinternieuw als we het appartement binnenstappen. De verhuurder leidt ons verder naar de inpandige garage en een heerlijk daktuintje met uitzicht over de Donau en de oude burcht! Dat wordt genieten hier. Een verfrissende douche spoelt de vermoeidheid weg. Daarna gaan we even een verkoelend drankje drinken op het daktuintje.

De fraaie stadsburcht van Bratislava

We kunnen de nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen. De komende twee dagen bezoeken we de oude burcht, het pittoreske stadje en het nieuwe winkelcentrum met een heerlijke promenade aan de Donau. Erg leuk dat we deze keuze hebben gemaakt! Dit stadje is heel compact en dit maakt dat we in 1,5 dag heel veel gezien hebben zonder dat het afmattend is. Zowel het appartement als de mooie stad Bratislava zijn een aanrader.

Welkom in Szalka!

Vandaag reizen we verder naar Hongarije. Hotel Hirschen in Szalka is de volgende bestemming. Als we hier in de namiddag aankomen is het meteen heerlijk zitten op het terrasje in de late middagzon met een koel glas sör. We checken alvast de menukaart voor straks en verheugen ons na een snelle douche en wandeling hierop. Het eten is verrukkelijk, maar zo moeten we toegeven, het is eigenlijk overal wel goed eten in Hongarije.

Morgen nog maar een korte rit naar Kisbudmér ofwel naar huis! Over het weer valt niks te klagen want er is weer veel náp (zon) en de temperatuur schommelt rond de 32 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten