zondag 30 januari 2011

De eerste ontmoeting met " Pillangó tanya"

De eerste ontmoeting met Pillangó Tanya
[april 2010]  De vliegreis vanuit Weeze Airport naar Boedapest verloopt voorspoedig en na iets meer dan 2 uur landen we in het warme Hongarije. Een taxi busje pikt ons snel op van het vliegveld naar het kantoor van het huurauto bedrijf. Even later rijden we in de huurauto naar ZW- Hongarije.

In de stralende zon en het begint allemaal wel te kriebelen. Wat staat ons te wachten en waar zijn we terecht gekomen? De autoweg richting Pécs is een droom, splinternieuw en de rit schiet snel op. We besluiten eerst een hapje te eten in Mohács.

Het weer is heerlijk en we eten op het terras de wel bekende goelash. Rob eet per ongeluk een stukje heel scherpe paprika. De tranen rollen over zijn wangen, bij mij ook maar dan van het lachen. De stevige kost heeft onze buik goed gevuld. Nu op naar Villány, naar hotel Oporto. We zijn bekaf van de reis,de warmte en alle indrukken van het bijzondere land, dus doen we eerst een dutje in de ruime en zeer nette hotelkamer. Over twee uurtjes komt de makelaar Con samen met zijn vrouw Andrea. We maken voor de eerste keer kennis met elkaar, maar ook met het huisje in Kisbudmér!
Restaurant in Villány

Van het pittoreske wijndorpje Villány rijden we zo'n 11 kilometer naar het kleine boerendorpje Kisbudmér waar het Vlinderboederijtje of Tanya Pillangó staat. Het gastvrije gezinnetje Karóly (man,vrouw en kind) laten ons alles zien. Ik maak wat aantekeningen en foto's.  Zonder een woord met elkaar te wisselen, voelen we allebei dat dit ons vakantiehuisje gaat worden. Lang niet alles is perfect, integendeel zelfs. Er valt nog genoeg aan te klussen. Maar het straalt wel meteen vrijheid en privacy uit. Hier kunnen we iets mee... Terug naar het hotel om met elkaar te praten en na te denken. Maar een ding is zeker, dit huisje wordt van ons, alles bevalt ons hier. Nu nog overeenstemming zien te krijgen over de prijs.

2 opmerkingen:

 1. heb jullie blogje gevonden en begin bij het begin met lezen. leuk hoor en spannend,roept herinneringen op aan onze zoektocht,nu alweer 2 jaar geleden en inmiddels zijn ook wij gesetteld.
  Ik ga zeker verder lezen regelmatig reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Boerinnetje,
  O vertel eens van jullie zoektocht twee jaar geleden. Hebben jullie ook een blog waar wij jullie kunnen volgen? Laat eens weten, ben wel nieuwsgierig geworden.
  Leuk dat je ons gevonden hebt en de verhalen volgt!
  Grtz. Rob & Hilda

  BeantwoordenVerwijderen