maandag 13 augustus 2012

Een tijd van komen en gaan

Veszprém

Heerlijk om nog een extra dagje te kunnen blijven. Als het op afscheid aankomt valt het ons toch ineens zwaar om het mooie weer en land te verlaten. Gelukkig zijn we met eigen vervoer en dat geeft de vrijheid om er dus nog dat heerlijke dagje aanvast te plakken. Dat betekent echter ook dat we in plaats van gisteren, vandaag de poets- en maai beurt doen moeten want de volgende dag komen immers de eerste gasten in Pillangó Tanya en moet alles natuurlijk spic-and-span zijn. 's Middags komen Gertjan en Sylvia afscheid nemen en we nemen er een stukje warme vers gebakken appeltaart bij. Inmiddels is het tijd om naar de 'grill avond' te gaan in Bóly. Deze wordt iedere maandag georganiseerd door een stel wakkere Zwaben die er een gat in de markt in hebben gevonden. Het is gezellig druk en twee vrolijke dames grillen voor alle gasten heerlijk gemarineerd vlees. Ze doen er stokbrood en een heerlijke salade bij. Erg lekker hier. Maar ook tijd gaat snel als het zo gezellig is en we keren terug naar Kisbudmér om op tijd te gaan slapen. Morgen vroeg uit de veren want we willen graag nog de stad Veszprém bewonderen in Noord Hongarije. Veszprém is een stad met 200 beschermde gebouwen en monumenten. Het meest interessante deel van de stad Veszprém is de oude stad op de heuvel met de Vár (burcht).
Veszprém
Het oude, fotogenieke deel van het stadje maakt indruk. We besluiten hier te lunchen want hiervoor is het ondertussen hoog tijd. Even later rijden we van Veszprém door een prachtige landschap over landwegen richting Oostenrijk. Op weg naar een inmiddels vertrouwd overnachtingsadres; Bauernhof Oberraderhof. Frau en Herr Ötzlinger ontvangen ons hartelijk bij de achterdeur van het pension. Het zijn ook zo'n leuke ongecompliceerde mensen. Hangbuikzwijn Nora zien we gezellig knorrend buiten lopen omringd door haar twee hangbuikbiggen. Goh wat zijn ze toch weer gegroeid.
Nora met een van haar kids
De vermoeidheid van de reis breekt ons nu toch echt op. Een verfrissende douche en daarna het bed in is nu de remedie. Bij het ochtendgloren staan we op en genieten van het heerlijke ontbijtje en van de nieuwe verhalen van onze gastvrouw. We beloven haar snel weer terug te komen. Het laatste deel van de autorit naar Nederland is een lange. Het is warm en druk op de wegen van reizigers op heen of terugreis. Europa is nog steeds een continent van volksverhuizingen, zij het nu van tijdelijke aard. Onze plannen zijn in ieder geval alweer gemaakt, in oktober keren we weer terug!
BannerFans.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten