donderdag 2 augustus 2012

Summer's here to stay


[juli 2012] Zomer is weer in het land. Maar dan vooral in het Hongaarse land want in Nederland valt er voor zon minnaars bar weinig te genieten. We vertrekken daarom zo snel we kunnen en arriveren in een zonovergoten Klein Budmér bij een temperatuur van rond de 32 graden. That's more like it! En de vooruitzichten voor de komende weken zijn van dezelfde categorie. Wat een heerlijk zorgeloos gevoel is dat toch altijd, zo aan het begin van een lange zomervakantie. Even de boodschappen uitladen en daarna meteen het bubbelbadje opzetten is een uitstekend plan vinden we.
Mooi nieuw gemetseld tuinmuurtje!
Ook nu is er in onze afwezigheid weer het nodige gebeurt rond Vlinderboerderij Pillangó Tanya. Aan de achterkant van het huis is een nieuwe goot aangebracht en aannemer Steier heeft met zijn team een waar juweel van een tuinmuur gemetseld. Met twee fraaie ingemetselde nisjes, precies zoals op de 'voorbeeld foto' die we hem vooraf lieten zien. Fijn, zo'n goede vakman die bovendien erg prettig in de omgang is. Het 'Hongarije project' nadert nu snel zijn voltooiing. Later in het jaar nog een natuurstenen keermuurtje in de tuin herstellen en een fraai schaduwplekje (tuinpaviljoen) creëren en het vakantie paradijsje is compleet.
Festetics kasteel in Keszthely
Drie heerlijke weken liggen in het verschiet met een aantal lang geplande uitstapjes waar we de tijd voor zullen nemen. We gaan in ieder geval het Balatonmeer eens van dichtbij bekijken en de mooie stad Keszthely die aan haar oevers ligt. Ook willen we de grens over om een nog onontdekte stad te bezoeken; het Kroatische Osijek. Uiteraard laten we ook niet na om onze gastronomische kennis van de Hongaarse keuken weer flink uit te breiden. Puur uit noodzaak natuurlijk, want we moeten potentiële huurders op basis van eigen ervaringen tips kunnen geven nietwaar...? Tja, een vervelend karwei maar iemand moet het doen, ik weet het. Daarnaast laten we veel ruimte voor het onverwachte omdat dat de ruimte is waarin het leven zich afspeelt. Daar komen we ook deze keer weer achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten