zondag 12 augustus 2012

Sightseeing

Wij gebruiken deze vakantie om Hongarije verder te ontdekken. Handig hierbij is de navigatie in de auto en we tikken de badplaats Siofók (Balaton) in.
Balaton
Via de autosnelweg gaat het snelst, de terugweg nemen we de toeristische route via de provinciale wegen. De badplaats Siofók is erg relaxed. We eten een hapje op het gezellige plein en daarna nemen wij een kijkje aan het Balatonmeer. Onderweg daar naar toe komen we langs vele marktkraampjes maar ook langs een mooi verzorgd park. We lopen door tot aan de pier. De mensen zie je genieten hier; de een van een boottocht en de ander van het meer waar je overigens heel ver in kan lopen en dus uiterst geschikt is voor kinderen. Een echte familiebestemming dus, hier aan de zuidzijde van het Balatonmeer. Ook zien we veel vissers. Uiteraard willen wij nog veel meer zien van de omgeving en na een paar uurtjes rijden we van Siófok naar Keszthély.
Paleis van Festétics
Deze prachtige en interessante stad ligt -volgens kenners- in het mooiste gedeelte van het Balaton. Keszthély heeft een mooie en gezellige winkelpromenade. We drinken eerst wat bij een koffiehuis aan de hoofdstraat en lopen dan meteen door naar dat prachtige paleis van Festhétics. Een echte aanrader!
Ons uitstapje gaat verder naar Szigliget, een mooi gelegen klein dorpje dat in vroeger tijden een eiland was, maar nu verbonden is met het vasteland. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op het Balatonmeer, maar ook op de bergen van Badacsony en met name de burcht die boven op deze berg is gebouwd. We dineren in een kleine csarda (herberg) in dit pittoresk plaatsje. De avond valt alweer bijna en na een mooie dag vol nieuwe ervaringen en indrukken keren we terug naar onze Pillango Tanya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten